Kalkzandsteen

De belangrijkste grondstoffen van kalkzandsteen zijn zand en kalk. Doordat in kalkzandsteen alleen natuurlijke grondstoffen worden gebruikt en het product recyclebaar is, is het zeer milieuvriendelijk.Kalkzandsteen heeft een goede druksterkte, hoge bouwsnelheid, goede geluidsisolatie, hoge brandwerendheid en ademende eigenschappen. Dit zorgt voor goede vochtregulering in ruimten. Zeemanafbouw gebruikt kalkzandsteenproducten zowel in de woningbouw als de utiliteitsbouw, renovatieprojecten en de agrarische bouw. Ze worden toegepast in binnenspouwbladen en in woningscheidende wanden, maar ook in funderingen, kelders, niet-dragende binnenwanden en gevels.

Met kalkzandsteen elementen kunnen met relatief lage kosten veel meters gemonteerd worden. Bij dit elementensysteem wordt de te maken wand verdeeld in standaard elementen en passtukken en worden just-in-time op de bouwplaats aangeleverd. Op de bouw hoeft dus niet geknipt te worden en is er ook geen afval.

De verwerkingstechniek van lijmblokken is in principe gelijk aan elementen, met dat verschil dat de lijmblokken < 18 kg met de hand verwerkt kunnen worden. De nauwkeurige profileringen van de lijmblokken rondom en de maatvastheid leveren een hoge verwerkingssnelheid op met vlakke wanden als eindresultaat.
Het materiaal wordt door de opdrachtgever aangeleverd en door Zeemanafbouw gelijmd. Bij een goede uitvoering zijn de wanden luchtdicht en volstaat een dunne wandafwerking.