Metal-Stud wanden

Metal-Stud wordt opgebouwd uit een stalen frame en plaatmateriaal. Er zijn heel veel mogelijkheden met zowel frame als het materiaal. Dit vraagt de nodige vakkennis. Zeemanafbouw verzorgt niet alleen het leveren en aanbrengen van de systemen, maar staan u in het voortraject ook met raad en daad bij.  
    
Metal-Stud scheidingswanden zijn niet-dragende lichte scheidingswanden die op het werk worden gemonteerd. Ze bestaan uit een thermisch verzinkt stalen frame, waarop aan beide zijden plaatmateriaal – veelal gipskarton en/of gipsvezelplaat – wordt geschroefd.
Een Metal-Stud voorzetwand bestaat uit een thermisch verzinkt stalen frame, waarop aan één zijde één of meerdere lagen beplating wordt geschroefd.
Een goede combinatie van de opbouw van het frame, de dikte en het aantal lagen platen, de eventuele vulling van de spouw met een isolatiemateriaal, maakt het mogelijk deze wanden samen te stellen zodat die voldoen aan de meest gestelde prestatie-eisen.

De opbouw van het Metal-Stud plafondsysteem is gebaseerd op plaatdragende plafondprofielen. Deze worden door middel van speciale plafondhangers aan de ruwbouw opgehangen. Een dergelijk plafondsysteem is geschikt voor zowel kleine als zeer grote plafondoppervlakken

 
 

Dit systeem maakt het mogelijk om op een eenvoudige wijze en los van de vormgeving bijzondere wanden en/of plafonds te maken, zoals wanden met extra hoge geluidsisolatie, extra hoge scheidingswanden, installatie-, stralingwerende – of decoratieve systemen, gebogen wanden en/of golvende plafonds. Als afwerkingslaag wordt er vaak stucwerk over aangebracht.