Cellenbeton

Cellenbeton (ook wel gasbeton genoemd) is een betonsoort die gekenmerkt wordt door zijn lichte gewicht. Het wordt vervaardigd uit kwartszand, kalk, cement, water en aluminiumpoeder. Dit aluminiumpoeder zorgt tijdens het productieproces voor de vorming van kleine luchtbelletjes. Het zijn deze luchtbelletjes die het materiaal licht maken en het zijn goede thermische isolatiewaarde bieden.

Het is snel en gemakkelijk te verwerken, licht van gewicht en eenvoudig te zagen. Maar cellenbeton is ook onbrandbaar, ongevoelig voor vocht, sterk, duurzaam en geluidsisolerend. En uitstekend te combineren met allerlei andere bouwmaterialen, zoals hout, glas en metaal.

Cellenbeton heeft diverse verschijningsvormen: het wordt geleverd in blokken en elementen, maar bestaat ook voor lateien, dak- wand- en vloerplaten, waarbij in de afbouw veelal gebruikt wordt gemaakt van handzame blokken of verdiepingshoge panelen. Het kan worden gebruikt voor elk type gebouw, voor dragende en niet dragende wanden en voor zowel binnen als buiten. Groot voordeel van cellenbeton is dat de producten zonder problemen al in de ruwbouw geleverd en eventueel al aangebracht kunnen worden.

Zeemanafbouw levert de wanden behangklaar af.